I love radio…

 
Radiobutikken.no - Norges største, samlede utvalg digitalradioer
Radiobutikken finner du på http://www.radiobutikken.no

 

 
Selv er jeg en 40 år gammel radiot. Jeg har jobbet med radio i 27 år. I lokalradio, i NRK,
i Aller, som importør, som markedsfører og som radioselger på nett.

En 40 år gammel radiot

Slik ser en 40 år gammel radiot ut...

Radiobutikken.no startet sin virksomhet i mars i 2011. Siden starten har ca 200 fornøyde kunder mottatt sin radio fra oss (pr 20.09.11). Vårt mantra er SERVICE, UTVALG og KUNNSKAP. Prisene holder vi også kontroll på for deg!

I 2017 blir FM-radioen taus. DAB/DAB+ overtar. Da sier det seg selv at det er veldig dumt å kjøpe en radio i dag hvis den ikke har digitalradiomottaker. Det er myndighetene som har bestemt at radioen skal digitaliseres. Det kan du lese mer om her

Det er egentlig helt logisk at radioen digitaliseres. Før har telefonen, videofilmene, TVn og skrivemaskinen din blitt digital. Det har vi nesten ikke merket. Bortsett fra at du har fått flere muligheter, høyere kvalitet og flottere utstyr. Slik blir det med radio også. I Norge har P4 og NRK sendt på DAB siden 1995. Det er spesielt den gode lyden og radioapparatenes tilleggsegenskaper som lokket meg til å like digitalradio.

Må jeg kaste den gamle radioen, sier du kanskje? Tja… Svaret er JA!

Men, er det så rart? Nå har FM fungert i 60 år. Har vaskemaskinen din, PCen, mobilen eller TVn gjort det? Hvor mange mobiler har du kastet siden 1990?

DAB er digital teknologi. Digital teknologi utvikles. Det startet med enkle DAB-radioer med to linjers display. I dag kan du kjøpe avanserte DAB/DAB+-radioer med opptaksmulighet og internettilgang. Kjøpte du DAB-radio i 2004 og føler deg «lurt» fordi DAB+ kanskje introduseres i 2015? Vel, for det første vil DAB fremdeles fungere. De «nye» DAB+-kanalene må du kjøpe deg ny radio for å kunne høre. La oss få dette helt klart: Du må kjøpe deg en ny radio etter 11 år for å kunne høre nye kanaler. Hvor lenge hadde du den første mobilen din? 11 år? Neppe… Du måtte kjøpe ny telefon i løpet av et par år fordi den gamle ikke kunne sende bilder… Det begynte med SMS. Så kom MMS. Så kom internettilgang og kamer… Du må bytte telefon hver gang. Og helt sikkert oftere også! Nordmenn må bare lære seg å tenke nytt på radio. Det blir IKKE nødvendig å bytte radio like ofte som telefon, men du kan ikke bytte radio hvert 60. år heller…

Radiobutikken.no og denne bloggen er her for å svare på spørsmål, guide deg til riktig radiokjøp og informere om nyheter om radio.

Jeg er glad for å være her. Håper du liker radiobutikken.no også. Skriv gjerne tilbakemeldingene dine, men vær saklig. Jeg er for gammel til å gidde å diskutere med usaklige mennesker. Sånn er det bare… 🙂

mvh

HC

 

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.