DAB+ vs. LTE/nettradio .

Det er fremdeles noen som snakker om at nettradio er en bedre løsning enn DAB+. Ikke fordi lyden er bedre, men «fordi mobilt bredbånd allerede er oppe og fungerer». Dette er for så vidt sant, men man kan trygt si at man blander epler og bananer i sammenhengen.

En tysk studie bekrefter nå det vi i Radiobutikken.no har svart i flere år.  «Joda, internettradio er vel og bra, men den dagen 1,2 millioner skal høre nettradio i bilen samtidig, vil det ikke bli mye lyd på hver.»

Skal mobilt bredbånd ha kapasitet til å streame god lyd til så mange mennesker som det til enhver tid er radiolyttere i Norge, vil kostnaden ved å bygge slikt nett være uforholdsmessig høy. Den tyske forskningsrapporten mener at DAB+ er 40 ganger mer kostnadseffektivt enn radio via mobilt bredbånd.

Du kan lese mer om dette og finne rapporten her.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.