DAB+ i bilen for 499,-? Vi har testet POPnano!

DAB i bil er et «hett» tema om dagen. Heldigvis finnes det en rekke gode løsninger for å få digitalisert de bilene som ruller på veien uten original dabradio montert.

Vi anbefaler MediaDAB for dem som vil ha 100% integrert løsning som kan kontrolleres med rattknappene i bilen. MediaDAB krever installasjon. Les mer her.
Vi anbefaler også POPyourCAR eller VST DAByourCAR for dem som ønsker en enkel løsning som ikke krever installasjon.

Men, hvis du er villig til å tenke litt «utenfor boksen» så finnes det alternative løsninger som gir omtrent samme resultat i høyttaleren. Et av dem er lommeradio med god mottaker.
En slik lommeradio har vi testet og resultatet var overraskende vellykket. Vi kjørte fra Fredrikstad sentrum og helt inn i parkeringshuset på Gardermen flyplass med en POPnano festet i frontruten i vår Mini Countryman.

POPnano testes i vår Mini med gode resultater.

POPnano testes i vår Mini med gode resultater.

 

Det vi gjorde:
Vi tok med oss en POPnano i rosa farge for å match bilen (!). Den finnes også i fargene oransje, gul, sort og hvit. I tillegg tok vi med en linjekabel med minijack. Til sammen koster dette 628,-.

POPnano la vi foran under ruten i Mini´n, og så koblet vi til linjekabelen mellom POPnano og bilens AUX-inngang. Vi skrudde på POPnano og valgte AUX-inngangen på bilstereoen. Så la vi ut på tur.

POPnano har en utrolig god dabmottaker i seg. Til tross for sin beskjedne størrelse er det plass til den minste Frontiere Silicon-chip´en. Denne sørget for stabilt mottak med utmerket lyd HELE veien fra Fredrikstad til Gardermoen.
Vi har testet mange dabløsninger som har hatt små utfall av mottak både gjennom Råde og Vestby. POPnano leverte hele veien. Vi hørte stort sett på NRK mPetre, men testet flere kanaler på de «kjente» stedene for svakere DAB-signal.

Noen vil nok reagere på at vi la POPnano løst i ruten. Det er ikke greit. Men, det er veldig enkelt å feste den lille radioen til dashbordet med feks «borrelås-tape», som kjøpes rimelig hos feks Biltema.

Alt i alt er selvfølgelig en lommeradio i bruk som bilradio en løsning utenom det vanlige. Ikke alle vil akseptere det, men er du løsningsorientert og «on a mission» med lavt budsjett så kan vi anbefale POPnano i bil. Og når du har kommet frem er det bare å putte radioen i lommen og lytte videre.
Vi kjørte tur/retur Gardermoen og hadde også med radioen på reisen i mellomtiden. Vi har ikke telt timer, men den spiller fremdeles. Når den stopper en dag, lades den raskt opp igjen i en nærværende USB-port.

Vi anbefaler POPnano!

En kommentar om “DAB+ i bilen for 499,-? Vi har testet POPnano!

  1. Tilbaketråkk: Rett og slett LOMMERADIO! | radiobutikken

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.