DABantenne over biltaket uten hull i karosseri? Jada!

Radiobutikken.no har testet en dabantenne med induksjonsløsning. Resultatene er veldig bra.

Antennen som gir deg utendørssignal i bilen uten hull i karosseriet.

Antennen som gir deg utendørssignal i bilen uten hull i karosseriet.

 

På de fleste steder i Norge skal det nå holde med en glassklebeantenne for å motta dabsignaler. Enkelte løsninger har også integrert antenne. Radiobutikken.no har dem alle. Allikevel vil det alltid være områder som krever slik antenne som nettet egentlig er bygd for, nemlig pisk i høyde over taket på bilen. Slik antenne krever i de fleste tilfeller gjennomføring i karosseriet. Det vil si hull i bilen. Det er ikke noe du bør lage selv. Slik hull bør lages på verksted. Du kan vurdere å snakke med dem om å bytte den antennen som sitter på bilen din, men be i så fall om en kombinasjonsantenne, slik at du får glede av FM helt til det stenges.

Radiobutikken.no har som sagt testet en løsning som omgår hele dette problemet. Antennen bruker induksjon. Det vil si at signalet går gjennom glasset, akkurat som varmen på induksjonstoppen på konfyren din (hvis du har en slik).

Du monterer antennens fot på et område på frontruten (eller siderute bak) uten folie/filter. Så skrur du på antennepisken på foten. På nøyaktig samme sted på innsiden av glasset, kleber du motstykket (mottakeren). Deretter strekker du kabelen frem til radioen.

Dette gir deg mottak av DABsignaler på tilnærmet samme nivå med de antennene som monteres på/over tak. (Det vil alltid være noe signaltap ved induksjon og pga jordplanet/jordingseffekten du får ved karosserigjennomføring, men sammenlignet med besparelsen i kostnad og arbeid vil de fleste finne det akseptabelt).
Radiobutikkens tester viser gode resultater og vi får bedre dekning på dab og dab+ med denne antennen enn med de beste glassklebeantennene (som klebes på innsiden av bilglasset).

Du kan lese mer og bestille din induksjonsantenne i Radiobutikken.no her.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.