Super-enkel digitalradio! Kan brukes av alle.

Noen tror at digitalradio (dab+/internettradio) er vanskelig å bruke. Enkelte sier, «Ja, det er kompliserte greier, det der.» Faktum er at en digitalradio er enda enklere å bruke enn FM noen gang har vært. Man må bare ikke være redd for ny teknologi.

Ingen frekvenser å huske. Bare velg kanalen din og nyt lyden. Det er en stor fordel om radioen har forvalgs-knapper, slik at du kan programmere favorittkanalene og finne dem igjen med ett enkelt trykk på fjernkontrollen. Det er nemlig mange flere kanaler å velge mellom på en digitalradio, og da er også sjansene for å finne noe du liker, større.

Radiobutikken.no anbefaler på det varmeste REVO SuperConnect. Det er en radio som er veldig enkel å bruke, og har høy kvalitet og lekkert design. Dette er radioen som passer like godt for «gammel» som «ung». Her skal vi ta en gjennomgang av de viktigste fordelene ved REVO SuperConnect.

IMG_9615

Lyd lyd lyd

Når du investerer i en ny radio i en viss prisklasse, er det viktig å sikre at lyden er god. REVO SuperConnect har fått topp karakter av både norske og internasjonale anmeldere. Den går i klassen «HiFi-lyd» i radioformat. Så når det gjelder lyd er REVO SuperConnect allerede en av de beste i klassen.

Hva kan du høre på?

Med en REVO SuperConnect kan du høre alt tilgjengelig radioinnhold i verden. Ja, det er helt sant. Du kan høre dab/dab+ som sendes der du bor. Du kan også høre FM, så lenge det finnes. Men, du kan også høre radiokanaler fra hele verden, som sender på internett. Det er like enkelt å høre en jazzkanal fra New Orleans, filharmoni fra Wien, talkshow fra USA og finansnyheter fra midtøsten, som det er å høre NRK P1 fra Marienlyst i Oslo. Internettradio-delen av en REVO SuperConnect kobler seg til ditt hjemmenettverk (WiFi) første gang du slår den på. Deretter velger du mellom dab, fm og internett, med en helt vanlig «modus»-velger (en knapp) på fjernkontrollen eller fronten på radioen. Det er så enkelt!

Brukervennlighet

Når du slår på REVO SuperConnect første gang, gjør den hele installasjonsjobben selv. Den søker opp alle tilgjengelige dabkanaler og den går gjennom en installasjonsguide for internettradio. Det eneste du trenger å gjøre er å vite hva nettverket ditt heter, og bekrefte det med ditt passord (sikkerhet/beskyttelse) slik at radioen får tilgang til internett.

Deretter har du tilgang til alt. Vi anbefaler å programmere de kanalene du bruker mest, på fjernkontrollens forvalgsknapper.

IMG_9618

Forvalg / favorittkanal-knapper

Når du har radioen i DAB-modus blar du deg opp eller ned i kanallisten med piltastene (opp/ned). Når du har funnet kanalen du ønsker å lagre på knapp 1, hører du lyden av denne i høyttaleren. Så trykker du på knappen 1 i 3 sekunder. Etter et øyeblikk står det «stored» (lagret) i displayet. Nå ligger dab-kanalen du ønsker å finne på knapp 1, lagret på knapp 1. Nå finner du den kanalen du ønsker på knapp 2, og gjentar prosedyren.

Til slutt har du de 8 dabkanalene du bruker mest programmert på knapp 1 til 8.

Så er det internettradiokanalenes tur. Sett radioen i internettradio-modus. Finn frem den kanalen du vil ha på knapp 1, hør lyden i høyttaleren og hold inne knapp 1 i 3 sekunder. Etter et øyeblikk er kanalen lagret.

Klarer du å finne 8 kanaler på FM som du vil lagre, kan du gjøre det samme når radioen står i FM-modus.

Du har med andre ord 8 favoritt-knapper for DAB når du lytter til DAB og 8 favoritt-knapper for de andre modi når du lytter til dem. Veldig praktisk. Det gjør radiolyttingen enkel som en lek og kanalen du vil lytte til er aldri lenger unna enn et enkelt knappe-trykk.

Hva annet kan du høre på?

REVO SuperConnect har bluetooth aptX. Det betyr at du kan lytte til all musikken du har lagret (eller har tilgang til) fra mobiltelefonen eller nettbrettet eller datamaskinen din. Den har også DLNA, som betyr at du kan strømme musikken fra PC/Mac/NAS i samme nettverk. Her innrømmer vi at det begynner å bli ganske komplisert og at en viss kunnskap om oppsett av slikt kreves.

REVO SuperConnect har også Spotify Connect, og det betyr at hvis du har Spotify Premium abonnement, kan du høre musikken din uten å måtte gå via mobilen. Du knytter radioen direkte til din Spotify-konto. Smart, når du vil høre musikk, men ikke miste telefonens egenskaper mens du lytter (ikke bli avbrutt hvis det ringer).

Er det vanskelig å bruke?

Som sagt; nei. DAB er lett som en lek. Ingen installasjon, ingen vriene søk. Bla deg opp og ned gjennom kanallisten, – eller bedre – programmer favorittkanalene på fjernkontrollen. (Det er tilsvarende hurtigvalgsknapper foran på radioen).

IMG_9613

Når det gjelder internettradio skal du bare taste inn passordet til nettverket ditt første gang du setter opp radioen. Det er enkelt og ikke noe å være redd for. Du får opp alle bokstaver og tegn i displayet, og velger ihht passordet ditt med piltastene på fjernkontrollen. Du bekrefter hvert tegn med «select»-knappen på fjernkontrollen. Oppsettet av internett-tilkoblingen (kun første gang) tar maks 5 minutter. Så er det gjort.

Når du skal søke etter gode radiokanaler på internettradioen, kan du søke etter genre (sjanger), lokasjon (verdensdel/land) eller navn. Så hvis du vil ha jazz fra New Orleans, er det bare å taste inn New Orela… og så vil radioen foreslå en håndfull kanaler med New Orleans i navnet. Da vil de fleste av dem handle om jazz. Du kan også søke jazz som sjanger og få opp alternativer fra hele verden.

IMG_9616

Volumet justerer du enkelt med det store hjulet på siden av radioen eller knappene på fjernkontrollen.

IMG_9614

Displayet på REVO SuperConnect er stort og tydelig og lett å lese for folk i alle aldre. REVO SuperConnect finnes i sort og hvit pianolakkert utgave, samt i ekte valnøttkabinett med sølvfront (som på bildene her) eller med sort front.

Vi anbefaler REVO SuperConnect på det varmeste. Du kan google REVO SuperConnect og finne en rekke flotte omtaler av radioen. Blant annet i Lyd og Bilde som omtaler den som «Radiomesteren».

Radiobutikken.no selger REVO SuperConnect her.  Hvis du ønsker å spare 1000,- og ikke trenger internettilknytningen, er lillebroren REVO SuperSignal et flott alternativ. Vær klar over at du da får like enkel radio i bruk (med samme mulighet for forvalgs-programmering etc), men altså ikke tilgang til internettradio, spotify connect og dlna. Begge modeller har bluetooth aptX.

Har du spørsmål er du alltid velkommen til å kontakte Radiobutikken.no på salg@radiobutikken.zendesk.com eller ringe 900 700 06.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..