Benytt bilens FM-antenne til DAB også!

Ja, nå går det altså an for veldig mange å benytte den FM-antennen du har på bilen, også til dab-adapter, og få fint mottak av digitale radiokanaler.

Vi i Radiobutikken.no har tidligere sagt at vi IKKE anbefaler de forskjellige «antenne-splitterne» i markedet, rett og slett fordi vi ikke har funnet noen som vi har fått til å fungere. Men, det har skjedd noe. Vi fant denne:

DAB-antennesplitter

Du finner antennesplitteren i Radiobutikken.no her

Nå har vi testet denne antennesplitteren med vår desiderte favorittløsning for ettermontering av integrert DAB i bil – MediaDAB. Vi har kjørt over store deler av sør-Norge og resultatene er veldig gode. Vi får inn DAB og DAB+ på steder hvor enkle glassklebeantenner har slitt med mottaket.

Det er rørende enkelt også!

Med en antennesignalsplitter som denne slipper du å strekke kabel fra DAB-adapteret og opp i vinduet. Du tar ut FM-antennekontakten fra baksiden av den eksisterende bilradioen. Så setter du tilsvarende kontakt fra antenne-splitteren inn der FM-kontakten satt. Deretter setter du ledningen fra FM-antennen inn i «andre enden» av antenne-splitteren. Nå har du fått tilbake FM-signalet, sågar med forsterker av signalet. I tillegg har du fått en ledning med SMB-kontakt som du kobler til DAB-adapteret ditt. Voila! Du har høyst sannsynligvis godt DAB-mottak.

Det skal sies at ikke absolutt alle kan benytte denne. Ryktene skal ha det til at Volkswagen biler er de mest «utsatte» for å ikke kunne benytte den.

Vi anbefaler som sagt MediaDAB og du kan lese mer om denne løsningen her.

4 kommentarer om “Benytt bilens FM-antenne til DAB også!

  1. Hei, har en autodab boks i bilen min med antenne i vindu. Men fungerer dårlig her jeg bor(Raufoss) Nrk kanaler tat jeg inn men resten får jeg ikke inn. Men med en splitter så man kan bruke eksisterende antenne på bilen..tror dere at det kan bli bedre med det? Har en Mitsubishi outlander 2011 modell.

    Mvh Geir Olav Slåen

  2. Hei, Har en pioneer F77dab spiller, og glass antenne, denne sug på godt nordnorsk her oppe. By funker den kanon, men litt utfør byene så funke den dårlig.

    Kan man bruke denne på den spilleren? OG vil kvaliteten være like bra som å bruke ei antenne som er beregnet til digitalt mottak.

    Og vil man får opp alt den teksten på spilleren som man får normalt på dab?

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.